bíróság

2021.06.03. 17:26

Pénteken tárgyalják a bátonyi késelő ügyét, aki nyakon szúrta élettársát

Pénteken emberölés kísérlet bűntette miatt kell bíróság elé állnia a bátonyterenyei késelőnek. Az eljárás a büntető szakaszában jár.

Nool

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, 2020. május 28-án életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a nőt, akit a nyílt utcán nyakon szúrt az élettársa. Azóta a bátonyterenyei férfi ellen végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék pénteken hozhat első fokon döntést.

A férfi és a sértett élettársi kapcsolata tavaly áprilisában szűnt meg a férfi féltékenysége miatt, aki ellen agresszivitása miatt a bíróság 2020. április 24-én távoltartást is elrendelt.

A vádirat szerint a nő 2020. május 28-án munkája befejeztével hazaindult, melynek során találkozott a férfival, és köztük – korábbi élettársi kapcsolatukból is eredően – szóváltás alakult ki. Ennek során a férfi többször is élete kioltásával fenyegette.

A veszekedés során a nő a két kezét maga elé tartva próbált védekezni, majd a hátizsákját és nejlontáskáját a földre ledobva hátrálni kezdett az őt követő férfi elől, aki az utca túloldalára is követte volt élettársát.

A nő időközben mobiltelefon-készülékén segítséget próbált hívni a 112-es segélyhívó számon. Amikor a férfi ezt meghallotta a jobb kezével a nadrágja zsebéből elővett egy 5,5 cm pengehosszúságú kést, mellyel nagy erővel nyakon szúrta a nőt, aki kiejtette a kezéből a mobil-telefonkészüléket. Ezután a férfi a bal kezével megfogta a sértett jobb karját, hogy ne tudjon elmenni és még kétszer nagy erővel megszúrta őt a nyakán és a karján.

A nőnek a férfi ismerősének közbelépésére sikerült kiszabadulnia a fogásából, és a közeli étterem dolgozóitól kért segítséget. A férfi eközben elsétált a helyszínről.

A bántalmazás következtében a nő a nyak két szúrt sérülését, a bal váll szúrt sérülését és a bal kéz második ujj alappercének metszett sérülését szenvedte el. A nyaki sérülések megnyitották a mellüreget, melynek nyomán kétoldali légmell alakult ki, illetve a nyaki vénák sérültek.

Az ugyeszseg.hu korábbi tájékoztatása szerint a Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától történő eltiltását és az 518.871 forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék pénteken hozhat első fokon döntést.

https://www.nool.hu/galeria/helyszini-fotok-a-batonyterenyei-keselesrol-2/4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában