verseny

2021.06.15. 11:42

Ők a „Közlekedik a család” nógrádi döntőjének dobogósai

Az országos „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozat Nógrád megyei fordulóját a Kerényi család nyerte.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság június 12-én rendezte meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A több éves múlttal rendelkező verseny célja a biztonságos, illetve a balesetmentes közlekedés fontosságára történő figyelemfelhívás.

A versenyző családok forgószínpad-szerűen hajtották végre a feladatokat a rendőr-főkapitányság épületében, illetve udvarán. A felnőttek vezetéstechnikai tudásukat, míg a gyermekek kerékpáros pályán mutatták meg ügyességüket. A családoknak mindezen túl elsősegélynyújtás gyakorlati feladatban is össze kellett mérni tudásukat. Idén is képviseltette magát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és nem maradt el a veszélyes anyagokat jelző táblák ismeretét felmérő kockakirakó sem.

A rendezvényt Zahorecz Sándor, rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese zárta. Záróbeszédében hangsúlyozta a szülői példamutatás kiemelt szerepét, és a család közösségnevelő erejét a közlekedésbiztonság terén.

A jó hangulatban, és napos időben telt versengés végén az alábbi családok állhattak a képzeletbeli dobogó egyes fokaira. Az első helyezést a Kerényi család, a második helyezést a Herencsény család, a harmadik helyezést pedig a Bartkievics család érte el.

A verseny támogatóinak jóvoltából minden résztvevő ajándékkal térhetett haza, az első három helyezett oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át.

A megmérettetés első helyezett családja képviseli megyénket az augusztus 27-29. között Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben megrendezésre kerülő országos döntőn.

Címkék#vetélkedő
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában