félelmetes

2021.06.11. 19:54

Nem tudni, kinek a koponyájára bukkantak a maconkai temető mellett

Kevés maconkai tudhatja, hogy 2017 márciusában emberi koponyát találtak a helyi temető közelében. Egyelőre a rendőrök előtt is rejtély, hogy kinek a földi maradványa is volt az.

Nool

Fotós: Shutterstock

A police.hu tájékoztatása szerint 2017 márciusában a maconkai temető mellett bukkantak koponyára, melynek arckoponya csontjainak koponyaalap felőli része hiányzik. A szakértők nem tudták pontosan megállapítani a személy nemét és elhalálozás idejét, feltételezhetően 20-30 évvel korábban hunyhatott el. A körözést elrendelő szerv a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság.

Körözést nem csak bűnözők, vagy eltűnt személyek miatt ad ki a rendőrség, hanem az ismeretlen holttestek azonosításában is a lakosság segítségét kérik. 2018 szeptemberében egy középkorú, 20-40 év közötti férfi csontmaradványait találták meg Felsőpetény egyik erdős területén.

A 11/D alatti erdős területen találták meg a fiatal férfi koponyáját
Fotó: Nébih

A máig azonosítatlan személy felső állkapcsát találták meg, amelyben amalgám tömés nyomai találhatóak. A szakértők szerint a fiatal férfi 2013 és 2018 között hunyhatott el. Az ügyben a Rétsági Rendőrkapitányság rendelt el körözést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában