gyilkosság

2021.06.02. 07:02

Június 21-én várható ítélet a nagy port kavart balassagyarmati gyilkosság ügyében

A bizonyítási eljárás lezárásával, illetve a perbeszédekkel folytatódott kedden az Ipoly-parti városban két és fél évvel ezelőtt történt, nagy port kavart, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntetőügye a Balassagyarmati Törvényszéken.

H. H.

Forrás: police.hu

A Pest megyei vádlott 2018. október 2-án, előzetes megbeszélés alapján kereste fel Balassagyarmaton élő későbbi áldozatát. Korábban együtt dolgoztak, közös szálláson is laktak Németországban, ott barátságba kerültek. A két középkorú férfi a városban sorra kereste fel a különböző vendéglátóhelyeket, több kocsmában megfordultak és leittasodtak. Az alkoholos állapot miatt már a nyílt utcán szóváltásba keveredtek, amikor a vádlott több testrészén megütve bántalmazta cimboráját.

Így érkeztek el a késő esti órákban a házigazda Kossuth Lajos utcai otthonába, ahol súlyosan mozgássérült édesanyjával élt. A hajnali órákban a vendég pénzt akart kölcsön kérni barátjától, aki azonban ezt kerek perec megtagadta. Ekkor a vádlott agyát elöntötte a vér és ütni kezdte, rugdosta az áldozatot, aki ekkor már könyörgött, hogy hagyja abba, de a feldühödött férfi trágár szavak kíséretében tovább verte az egyre magatehetetlenebbé váló áldozatát. Ráadásul a bántalmazást embertelen módon a mobiltelefonjával rögzítette is.

Kora reggel észlelte, hogy barátja már nem mozog, nem ad életjeleket. Ekkor álnéven felhívta a mentőszolgálatot, sőt, az ügyeletes útmutatásai alapján az újraélesztést is megkezdte. Ezután tettétől megijedve gyorsan elhagyta a házat, a közeli áruházban véres ruházatát is lecserélte, majd tisztán visszatért a helyszínre, ahol a közben kiérkező rendőrjárőröket is megtévesztette, mondván, a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták, de később rá terelődött a gyanú és őrizetbe is vették.

Az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntetőügyében június 21-én várható ítélethirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában