ügyészség

2021.06.14. 11:30

Hat év fegyházra ítélték a volt élettársát a nyílt utcán nyakon szúró bátonyi férfit

A Balassagyarmati Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélte azt a 38 éves bátonyterenyei férfit, aki az utcán, dulakodás közben szúrta meg nyakán és karján volt élettársát.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, 2020. május 28-án életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a nőt, akit a nyílt utcán nyakon szúrt az élettársa. Azóta a bátonyterenyei férfi ellen végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék pénteken hozott első fokon döntést.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a sértett élettársi kapcsolata 2020 áprilisában szűnt meg a férfi féltékenysége miatt, aki ellen agresszivitása miatt a bíróság 2020. április 24-én távoltartást rendelt el.

A nő a következő hónapban a férfi nevében obszcén tartalmú chat-üzeneteket küldött a férfi nőismerőseinek, ezért 2020. május 28-án a férfi akkori élettársa Bátonyterenyén megállította őt.

Beszélgetésük hamar vitává fajult, amibe a férfi is becsatlakozott. Miután a sértett és a férfi kettesben maradt, tovább folytatták a veszekedést, a férfi hamarosan megöléssel fenyegetőzött, mire a nő előbb kezével próbálta távol tartani magától a férfit, majd hátrálni, azután futni kezdett előle.

A vérengzés helyszíne
Fotó: police.hu

Menekülés közben a 112-es segélyhívó számon kért segítséget, amikor az őt üldöző férfi ezt meghallotta, nadrágzsebéből elővett egy 5,5 cm pengehosszúságú kést és nagy erővel nyakon szúrta a nőt, majd további két szúrást ejtett a nyakán és a karján.

A vérző sértett egy közeli étterem dolgozóitól kért segítséget, a vádlott eközben elsétált a helyszínről.

A bántalmazás és a jelentős vérveszteség következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek az azonnali helyszíni segítségnyújtás, majd a szakszerű mentőellátás és orvosi ellátás nélkül a halálához vezettek volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség a férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék előkészítő ülést tartott, ahol a vádlott a bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltakkal egyezően elismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így az ügyészi indítványnak megfelelően a bíróság 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, valamint kötelezte arra is, hogy az eljárás során felmerült több mint 500 ezer forint bűnügyi költséget fizesse meg.

Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában