lopás

2021.05.17. 11:05

Több százezer forintnyi ékszert lopott a nógrádi nő, felfüggesztett börtönt kértek rá

A Salgótarjáni Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás és orgazdaság bűntette miatt vádat emelt egy 20 éves nővel és 27 éves élettársával szemben, akik bűncselekmény elkövetéséből származó aranyékszereket zálogosítottak el.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján a vád szerint a salgótarjáni nő 2019 szeptemberében a barátnője lakásában – kihasználva, hogy rövid időre felügyelet nélkül maradt – kutatást végzett, a lakószobában található szekrényben megtalált és onnan ellopott egy arany pecsétgyűrűt és két arany nyakláncot, majd a szomszédos albérletébe távozott.

Ott élettársával és gyermekükkel összecsomagolt, és a zsákmányolt, összesen 530.400,- forint értékű ékszerekkel együtt azonnal, a visszatérés szándéka nélkül Budapestre utaztak, ahol a férfi a lopásból származó aranyékszereket 244.000 forint ellenében – a tényleges kiváltás szándéka nélkül – zálogba helyezte.

A kapott összeget a vádlottak felélték.

A nyomozó hatóság a zálogba helyezett ékszereket hiánytalanul lefoglalta és visszaadta őket a sértetteknek, így a lopással okozott kár megtérült.

A járási ügyészség vádiratában az elkövetőkkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, 244.000 Ft értékben vagyonelkobzás elrendelését, valamint a bűnügyi költségek megfizetését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában