rendőrkézen

2021.05.27. 15:25

Anyja zsebéből lopta el a kocsikulcsot: jogsi nélkül vezetett Mátraverebélybe

A 22 éves férfi érvényes vezetői engedély és édesanyja hozzájárulása nélkül vitte el a családi gépkocsit szerdán Nógrádmegyerből.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A férfi Mátraverebélybe szeretett volna menni, ezért szerda délután többször megkérte édesanyját, hogy szállítsa őt a sógora tulajdonában lévő gépjárművel a községbe.

A rendőrség tájékoztatása szerint, ennek a kérésnek a hozzátartozója nem tett eleget, majd a gyanúsított a nő zsebéből – annak figyelmetlenségét kihasználva – a személygépkocsi indítókulcsát kivette, és a járművel a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elhajtott.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei május 26-án a délelőtti órákban Mátraverebély külterületén a járművel közlekedő 22 éves nógrádmegyeri lakost elfogták, előállították. A rendőrök a járművet lefoglalták.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a 22 éves terhelt ellen jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság – mivel a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik – őrizetbe vétele mellett szabálysértési eljárást indított.

Forrás: police.hu | Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában