balesetmegelőzés

2021.02.12. 15:48

Szabálytalanul driftelőket is elkaptak – folytatódnak a közúti ellenőrzések Nógrád megyében

A Nógrád megyei rendőrök összesen 18 gépjárművezetővel szemben intézkedtek a közúti ellenőrzések során. A kiszűrések továbbra is folytatódni fognak.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A közlekedés biztonságának megóvása érdekében február 9-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai több helyszínen is álló, és mozgó ellenőrzést hajtottak végre a korai délutáni és az esti órákban. Az akció elsősorban az ittas vezetők forgalomból történő kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök használatára, és a közlekedési szabályszegések visszaszorítására irányult. A ellenőrzések során – a pár óra leforgása alatt – Salgótarján belterületén és a Karancs völgyben összesen 18 sofőrrel szemben intézkedtek, többek között ittas vezetés, a haladás irány figyelmen kívül hagyása és az úttest bal oldalának szabálytalan igénybe vétele, vagyis driftelés miatt.

Az ehhez hasonló közúti ellenőrzések tovább folytatódnak, tájékoztattak mindenkit a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság oldalán.

- A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a jövőben is folytatódnak az álló és mozgó ellenőrzések. Ismételten felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy szeszesital fogyasztását követően ne vezessenek. Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy a tompított fényszóró használatát nem helyettesíti a felkapcsolt nappali menetfény! A tompított fényszóró használata korlátozott látási viszonyok között (például szürkület, eső, hó, por, köd…) és éjszaka lakott területen belül és kívül is egyaránt kötelező! A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közúti közlekedésre vonatkozó előírásokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetők – emelték ki a bejegyzésben.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Közúti ellenőrzések tovább folytatódnak‼️‼️👮🚓

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai február 9-én álló, és...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában