börtön

2021.02.02. 14:16

Négy és fél évre ítéltek egy tarjáni férfit, aki úgy megverte ismerősét, hogy elvesztette a szaglását

A Balassagyarmati Törvényszék négy és fél évre ítélte a férfit, aki Salgótarján központjában életveszélyesen bántalmazta ismerősét.

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, súlyosan bántalmaztak egy férfit Salgótarján központjában még 2019. októberében. Az ügyben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást P. G. 20 éves salgótarjáni lakossal szemben. A hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a két férfi 2019. október 3-án Salgótarjánban szórakoztak, több szórakozóhelyet is felkerestek, közben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, később a városközpontba mentek.

A már ittas állapotban lévő férfiak később összevesztek. A vita hevében a I. rendű vádlott először térden, majd a rúgás erejéről összeroskadó sértettet egyszer arcon rúgta, és ököllel többször arcon ütötte.

A bántalmazást elszenvedő férfi az arckoponya csontjainak többszörös, darabos, elmozdulással járó töréseit, a homloküreg törését, a koponya bevérzését és koponyaüregen belül levegő megjelenését szenvedte el, amely közvetett életveszélyes sérülésnek felel meg. A férfi a bántalmazás következtében elveszítette a szaglását.

A Balassagyarmati Törvényszék a 2021. január 19-én meghozott ítéletével az I. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette és a 2019. október 15. napján elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt halmazati büntetésül 4 év 6 hónap – börtön fokozatban végrehajtandó – szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt megbánta, továbbá azt is, hogy a sértett az I. rendű vádlottat provokáló, a szülőjét sértő megjegyzést tett a cselekményt megelőzően.

Ugyanakkor a vádlott terhére került megállapításra a vádlott büntetett előélete továbbá, hogy a vádlott a bűncselekményt más büntető eljárás alatt követte el.

A bíróság döntése nem jogerős, ugyanis az ügyészség súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában