gáz

2021.02.21. 08:27

Munka közben átvágta a gázvezetéket, az ügyészség vizsgálja a gyarmati munkás ügyét

Az 53 éves balassagyarmati férfi foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt felelhet.

Forrás: police.hu

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 53 éves balassagyarmati lakos ellen.

A férfi a megalapozott gyanú szerint tavaly június 16-án a balassagyarmati ipari park területén egy munkagéppel gépi földmunkát végzett. A gyanúsított a munkaterület mellett található villanyoszlopon elhelyezett figyelmeztetőtábla ellenére, valamint a tőle elvárható körültekintés szabályait figyelmen kívül hagyva végezte a földmunkát, amelynek következtében megsértette a földfelszín alatt futó gázvezetéket, amelyből a gáz a szabadba áramlott. Személyi sérülés nem történt, az illetékes gázszolgáltató és a katasztrófavédelem munkatársai a szivárgást megszüntették, a megrongált vezetéket helyreállították.

A hatóság tagjai a férfival szemben folytatott eljárást befejezték, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték.

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában