balesetmegelőzés

2021.02.25. 11:14

Autóra szerelhető vadriasztót osztottak a rendőrök megyeszerte, hogy csökkentsék a vadbaleseteket

A könnyen telepíthető vadriasztókkal könnyen elkerülhetjük a baleseteket. Erre hívja fel a figyelmet a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is.

Nool

Forrás: facebook.hu

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikái szerint, évente közel 300 vadelütés történik a Nógrád megyei utakon. Ez azt jelenti, hogy hetente átlagosan 5 vadbaleset történik a megyei utakon.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❌Ezért nem szabad hazavinni az elütött vadat‼️👇🦌

 

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közösségi oldalán most közzé tett egy bejegyzést, aminek pontjait betartva csökkenthetjük az esélyét a hasonló baleseteknek. A rendőrök vadriasztók osztásával hívta fel az autósok figyelmét a veszélyre.

- A vadveszélyt előjelző tábláknál, illetve mezőgazdasági és erdőterületeken keresztül vezető útvonalakon jobb figyelmesnek lenni és óvatosan közlekedni. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának munkatársai a napokban vadriasztókat adtak át autósoknak, hogy ezzel is ráirányítsák a figyelmet a vadbalesetekre és az óvatosabb, körültekintőbb vezetésre. A gépjárművekre szerelhető vadriasztók mindegyike könnyen telepíthető, amely két különálló és egyedi hanghullámot generál, amelyek figyelmeztetik az állatokat a közeledő járművekre. Vadriasztókat az elkövetkező időszakban a megye egész területén osztani fognak a rendőrség munkatársai – olvasható a posztban.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Vadriasztók osztásával hívta fel a vadveszélyre 🐗🦌az autósok figyelmét a rendőrség👮‍♂️☝️.

A vadveszélyt előjelző...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában