bilincsben

2021.02.01. 09:26

Akár tíz évet is kaphat a Nógrád megyei emberkereskedő, aki saját élettársát futtatta

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványozta annak a 27 éves Nógrád megyei férfinak a letartóztatását, aki élettársát prostitúciós tevékenységre bírta rá, az ezzel keresett pénzt pedig magára költötte.

Forrás: police.hu

A munkahellyel nem rendelkező férfi 2020 szeptemberétől élettársát, annak anyagi és érzelmi kiszolgáltatottságát kihasználva arra bírta rá, hogy másoknak szexuális szolgáltatást nyújtson. Az ebből származó bevételt a nőtől elvette és annak nagy részét saját megélhetésére fordította, abból csak minimális összeget adott vissza a sértettnek.

A gyanúsított terhére emberkereskedelem és kényszermunka bűntette róható, melyet a törvény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A Nógrád Megyei Főügyészség a rendőrség által őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája előtt.

Indítványuknak helyt adva a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának megakadályozása érdekében elrendelte.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az még nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában