ajándék

2021.02.25. 13:38

A rendőröktől kaptak zongorát a karancssági diákok

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.

Forrás: police.hu

A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia céljaival összhangban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly közös gondolkodásra és cselekvésre hívta a felzárkózási programokban Nógrád megyében érintett települések önkormányzatait, valamint a társszerveket és az állami szervezeteket. A közbiztonsági fórumon vállalt elkötelezettséggel törekednek minden lehetséges megoldást felkutatni, amely a változáshoz és a fejlődéshez vezet.

A gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok szervezett zenei képzése feltehetően pozitív változást hoz a település közösségének életében, elősegítve a fejlődést. A zenélés tehetségfejlesztő, közösségformáló és személyiségfejlesztő hatása mellett új alternatívát kapnak a gyermekek és általuk a szülők is a szabadidő hasznos eltöltésére. A José Antonio Abreu által életre hívott El Sistema módszertan mintájára 2013-ban bevezetett Szimfónia program, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „A zene az kell, hogy ne vesszünk el!” című programok évek óta eredményesen működnek hazánkban. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szándéka szerint támogatni kívánja az ifjúság zenetanulását. A jó gyakorlatok alkalmazására ösztönzésként a rendőr-főkapitányság felajánlotta, hogy Karancsság Önkormányzatának rendelkezésére bocsájt tartós használatra egy Koch & Korselt típusú pianínót.

A hangszert szerdán ünnepélyes keretek között dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány annak reményében adta át Oláh Nándorné polgármesternek, valamint a gyermekeknek, hogy ez által minden olyan diák, aki zongorázni szeretne tanulni, elérheti vágyait.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású elnöke, dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Nagy Helén rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Titkársági Főosztály vezetője, valamint Kiss Dávid, a Máltai Szeretetszolgálat képviseletében.

Címkék#zongora

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában