rendőrkézen

2021.01.13. 12:14

Vádat emeltek a házfelújításhoz vasúti követ használó mohorai férfi ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 35 éves férfival szemben, aki azért, hogy zúzott követ lopjon, megbontott egy vasúti pályatestet, s a kibontott zúzott követ saját járdájába építette be.

Forrás: police.hu

Ahogyan arról mi is beszámoltunk vádlottnak 2020 májusában zúzott kőre volt szüksége a járdaépítéshez, ezért a Balassagyarmat és Mohora között kiépített vasúti pálya közt egy 21 m hosszúságú szakaszon megbontotta a vasúti ágyazatot és az azt alátámasztó aláépítményt. A férfi 5 m3 zúzott követ termelt így ki, amit hazavitt és be is épített a vasúthoz közeli háza melletti térkövezett járda alapjába.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint vádlott amellett, hogy 270.000 forint kárt okozott, a vasúttal közlekedőket is veszélynek tette ki, mivel cselekménye miatt a vasúti töltés és sínpár stabilitása is megbomlott, ezért fennállt a veszélye az ott közlekedő szerelvények kisiklásának is. Ennek elkerülése érdekében a megrongált szakaszon a vasúttársaságnak sebességkorlátozást kellett elrendelnie a helyreállításig.

Fotó: police.hu

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, az ellopott zúzott kő értékének megfelelő összeg elkobzására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a 360.000 forintot meghaladó összegű bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze a vádlottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában