gyilkosság

2021.01.27. 16:50

Bárnai gyilkosság: Itt találták meg a holttestet!

Azt hazudta a gyilkos férfi az utcabelieknek, hogy a nevelőapja Szegedre ment dolgozni, miközben az már hetek, hónapok óta halott lehetett. A testét elásta a kertben. Egyebek mellett ezt is megtudták munkatársaink szerdán a bárnai tragédia helyszínén.

Veres Edina

Fotós: Hüvösi Csaba

Fotós: Hüvösi Csaba

A rendőrség megtalálta egy rég nem látott 75 éves helyi férfi holttestét. Az ismerősök szerint az áldozat gyakran veszekedett nevelt fiával, aki a gyanú szerint egy ilyen alkalommal agyonütötte az idős férfit, majd testét elásta a házuk melletti területen. A felkavaró hír sokkolta a nyugodt település lakóit.

Lakossági bejelentés alapján kezdett el nyomozni a rendőrség egy rég nem látott 75 éves bárnai férfi után. Az egyenruhások azonnal hozzáláttak az eltűnt felkutatásához, de csak a földi maradványait találhatták meg. A 75 éves férfit a gyanú szerint 58 éves nevelt fia verte agyon egy veszekedés alkalmával. A helyieket megrázta az eset.

Oravecz Roland, a település polgármestere elmondta: a közmunkásként dolgozó gyanúsított megbízható munkaerő volt.

– Inkább visszahúzódó természetű embernek ismertem, sosem feltételeztem volna róla, hogy agresszívan viselkedne. Megdöbbentem, amikor értesültem a történtekről – mondta Oravecz Roland.

A falu lakosai közül többen nem értették, hogyan eshetett meg mindez a nyugodt településen. Deli Zitával az utcán találkoztunk. Érdeklődésünkre kifejtette: a délelőtt folyamán hallotta a hírt, ami teljesen meghökkentette.

 

Ugyanakkor néhány helyit kevésbé lepett meg az eset. Egy, a neve elhallgatását kérő lakos elmondta: ismerte a családot, és úgy tudja, hogy egymást érték a veszekedések az idős férfi és a közmunkásként dolgozó nevelt fia között.

Ezt az információt Szikora Lászlóné is megerősítette. Az asszony nem messze lakik a családtól, akiket jól ismertek.

– A két férfi folyamatosan veszekedett. Úgy tudom, hogy a szóváltáshoz gyakran az italozás vezetett. Géza bácsi az erdőre járt télen-nyáron. Szinte minden nap elhaladt a házunk előtt a biciklijét tolva. December táján feltűnt, hogy régóta nem láttam őt. Emiatt érdeklődtem is Pétertől a nevelő apja holléte felől. Azt állította Géza bácsiról, aki szakmája szerint kőműves, hogy elment a Szegeden élő rokonokhoz valami munkaügyben. Amikor később ismét kérdeztem a nevelőapja holléte felől, csak annyit mondott: majd jön, amikor végez. Valószínűleg valaki bejelentette Géza bácsi eltűnését, mert kedden arra lettünk figyelmesek, hogy az egész utcában rendőrautók állnak. Úgy tudom, hogy nekik ismerte be, mit tett a nevelő apjával. A fehér ruhás helyszínelők még akkor is dolgoztak, amikor éjfél körül kinéztem az ablakon – mesélte a bárnai asszony, aki arra is kitért, hogy az 58 éves férfi édesanyja nagyon beteg, emiatt egy ideje kórházban ápolják.

Szikora Lászlóné azt is elárulta, hogy a történtek nagyon felkavarták. Ilyesmire egészen idáig nem volt példa a csendes kis faluban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában