intézkedések

2020.08.02. 11:50

Motoros rendőrök tartottak ellenőrzést Nógrád útjain

Pest, Heves és Nógrád megyei motorosok együttműködve tartottak ellenőrzést a megye közútjain.

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei július 30-án Heves, míg július 31-én Pest megyei munkatársaikkal tartottak közös ellenőrzést Nógrád megyében, a 2-es, 22-es, valamint a 23-as számú főutakon. A két nap alatt végrehajtott intézkedések célja a járművezetők figyelmének felhívása a jogkövető magatartásra és a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzésére.

Az egyenruhások az ellenőrzés alkalmával kiemelt figyelmet fordítottak a motoros balesetek megelőzésére, a szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá a közúti közlekedésben részt vevő szabálysértők kiszűrése.

Fotó: police.hu

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök több mint 50 gépjárművezetőt ellenőriztek, 12 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot, 6 gépjárművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, egy személlyel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű ellenőrzések.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában