tűzoltók

2020.07.27. 18:13

Sok feladatot adott a hétvége a nógrádi lánglovagoknak

Július utolsó hétvégéjén műszaki mentéseké volt a főszerep, de lakástűzhöz is vonultak a Nógrád megyei tűzoltók.

Nool

Teljes terjedelmében égett egy ingatlan szombat hajnalban Nógrádkövesden, a Béke úton. A berceli és a rétsági hivatásos tűzoltók, valamint a Belső-Cserhát Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület önkéntesei két gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a tüzet. A tűzoltók kihoztak egy embert az épületből, őt a mentők kórházba szállították.

Fotó: Rétság KvŐ
Fotó: Rétság KvŐ
Fotó: Rétság KvŐ

Összeütközött két személygépjármű szombaton a déli órákban Nemti közelében, a 23-as úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket és biztosították a helyszínt. A járművekben utazó három ember az egység kiérkezéséig kiszállt, őket a mentők kórházba szállították.

Úttest felé veszélyesen megdőlt egy tíz méter magas akácfa szombat késő délután Egyházasgerge és Marakodipuszta között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Megcsúszott, árokba hajtott és tetejére borult egy személygépjármű szombat éjjel Tar és Pásztó között, egy kanyarban. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők kórházba szállították a járműben utazókat.

Lezuhant egy ember vasárnap kora reggel Salgótarjánban a Karancs-kilátóból, a mentők a helyszínen már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A nehéz terepviszonyok miatt riasztották a salgótarjáni hivatásos tűzoltókat, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseit. A tűzoltók segédkeztek a mentőszolgálat és a rendőrség egységeinek a helyszínre szállításában, valamint motoros láncfűrésszel eltávolítottak egy a helyszínre vezető utat elzáró, tízméteres fát.Víz gyülemlett fel egy pincében vasárnap délután Őrhalomban, az Ifjúság úton. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók az épület áramtalanítása után kiszivattyúzták a vizet.

Lódarazsak miatt riasztották vasárnap kora este a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat. A darazsak egy padlásra fészkeltek be Mátraverebélyben, a Magtár úton. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el a fészket. Személyi sérülés nem történt.

Meghasadt és veszélyesen megdőlt egy telefonoszlop vasárnap este Salgótarjánban, a Somlyói úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer segítségével eltávolították az oszlopot. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Forrás: NMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában