bilincsben

2020.06.25. 09:36

Végrehajtandó szabadságvesztés várhat a falubelijét kirabló nógrádi férfira

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy negyvenhét éves Nógrád megyei férfival szemben, aki fényes nappal leütötte falubelijét és elvette a mobiltelefonját.

Forrás: shutterstock

A vád szerint a férfi május 5-én dél körül azzal a szándékkal, hogy az értékeit elvegye, a településen található élelmiszerbolttól követni kezdte tíz évvel idősebb ismerősét.

Egy csendes utcában utolérte és hátulról váratlanul ököllel tarkón ütötte. A sértett az útmenti vízelvezető árokba zuhant, a vádlott pedig a jobb hátsó zsebéből elvette a mobiltelefonját, majd megpróbálta elvenni a másik zsebében lévő, jelentősebb összegű készpénzt tartalmazó pénztárcáját is. A sértett azonban segítségért kiáltott és erősen fogta a tárcáját, így a vádlott anélkül távozott el a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebb, zúzott sérüléseket szenvedett el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozta vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában