Helyi kék hírek

2020.06.30. 15:06

Nagy bajt okozhat az állat az utakon

Két vadbaleset is történt nem egészen egy nap leforgása alatt szűkebb hazánk útjain.

K. K.

Szarvassal ütközött és felborult egy személyautó tegnap Érsekvadkert és Patak között – tájékoztatta lapunkat Molnár Adrienn, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője. Hozzátette: a járműben utazók ki tudtak szállni a kocsiból.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csütörtökre virradóan is történt hasonló eset: Szécsény és Nagylóc között őz ugrott egy személygépkocsi elé. A balesetben nem sérült meg senki, az állat elfutott a helyszínről.

Dankóné Nagy Éva megyei rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az ilyen jellegű baleseteket nagyon nehéz, olykor lehetetlen elkerülni, mivel a sztrádák kivételével az utak zömét nem védi kerítés vagy riasztó berendezés a vadtól.

Beláthatatlan út menti területen, illetve rossz látási viszonyok között csak a járművezetők elővigyázatossága segíthet elkerülni a baleseteket.

– Az állatok jelentette veszélyre figyelmeztető tábla adhat támpontot a sofőröknek. Az ezzel jelzett útszakaszokon különösen fontos a helyes sebesség megválasztása – hívta fel a figyelmet Dankóné Nagy Éva.

Hozzátette: a legóvatosabb vezetés mellett is megtörténhet a baj. A féktávolságon belül észlelt vad megjelenése esetén nem lehet mást tenni, mint erőteljesen fékezni és dudálni, de kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arra külön is kitért, hogy az elgázolt vadat nem szabad hazavinni, aki így tesz, az ugyanis a lopás bűncselekményét követi el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában