Szécsény

2020.06.30. 14:22

Kábítószer-megelőzési programot szerveztek Szécsényben

Nógrád megyei középiskolás diákoknak szerveztek vetélkedőt a rendőrség bűnmegelőzési munkatársai.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Biztonság mindenhol mindenkor” elnevezésű bűnmegelőzési pályázat keretében drogprevenciós vetélkedőt szervezett középiskolás diákok részére.

Az eseményre június 26-án került sor – a Kábítószer-ellenes világnapon – Szécsényben, a Kubinyi Ferenc Múzeumban, illetve a múzeumkertben. A rendezvényt Bárnai Balázs rendőr őrnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság megbízott vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a rendőrség is elkötelezetten küzd a gyermekek egészséges életmódra nevelése mellett. Hangsúlyozta azt is, hogy a sport közösségteremtő, csapatszellemépítő, egészségre nevelő hatásánál fogva, egyike legkiemelkedőbb drogprevenciós lehetőségeinknek.

A program ismertetését követően, a Kyokushin karate edzés és bemutató után, a négyfős csapatok megkezdték az akadályok leküzdését, a feladványok megoldását. A feladatok összeállítása során a bűnmegelőzési alosztály munkatársai nagy hangsúlyt helyeztek a kábítószer-fogyasztás megelőzése szempontjából fontos készségek fejlesztésére, valamint arra, hogy a fiatalok elsajátítsák azokat a helyes viselkedésmódokat, amelyek a drog-fogyasztás elkerülésének alapjai. A vetélkedés amellett, hogy élményekben gazdag programot nyújtott a diákok számára az egészséges életmódhoz, a drogfogyasztás elkerüléséhez mutatott mintákat.

A résztvevő kilenc csapatból a versenyt a balassagyarmati SSZC Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, és a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjaiból álló csapat nyerte meg. A jó hangulatú vetélkedő valamennyi résztvevője ajándékokkal térhetett haza.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában