havazott

2020.01.29. 10:14

Megcsúszó autókhoz és a hó súlya alatt leszakadó fákhoz riasztották a nógrádi tűzoltókat

A téliesre fordult időjárás többfelé megnehezíti a közlekedést és fokozott odafigyelést igényel a járművezetőktől, emellett az elmúlt 24 órában a megye tűzoltóinak beavatkozását is szükségessé tette.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint árokba csúszott egy személygépkocsi kedden este Somoskőújfaluban, a Köztársaság utcában. Az egyedül utazó sofőr a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt el tudta hagyni a járművet, a mentők azonban kórházba szállították. A Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy önkéntese a környékbeliek segítségével áramtalanította a járművet. Megcsúszott a havas úton és összeütközött két autó kedden délelőtt Szécsény és Nagylóc között. Az egyik kocsi az út menti árokba sodródott, a másik az úttesten keresztbe fordulva állt meg, ezzel teljesen elzárva a forgalmat. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a fennakadást okozó kocsit eltávolították az úttestről. A helyszínelés idején a forgalom rendőri irányítás mellett, egy sávon haladt. Személyi sérülés nem történt.

Több helyről is érkezett bejelentés szerda reggel a frissen leesett hó súlya miatt kidőlt fákról. Salgótarjánban, a Március 15. úton egy tizenöt méteres akác dőlt rá két parkoló járműre, melyet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolítottak. Kazár irányában is keresztbe dőlt egy húszméteres fa az úttesten, ott is a salgótarjáni hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt. Csesztve és Galibapuszta között három fa borult az úttestre, félig elzárva azt a forgalom elől. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók felderítést követően egészen Csesztvéig megtisztították az utat, motoros láncfűrész segítségével hat, a forgalmat akadályozó kidőlt fát távolítottak el és másik tizenöt szabadítottak meg a hó súlyától, hogy a lelógó ágak a járműforgalmat ne zavarják. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában