bűncselekmény

2019.09.26. 06:40

Négy és félév börtönre ítéltek egy kazári drogdílert

A Salgótarjáni Járásbíróság első fokon halmazati büntetésként négy és fél év börtönbüntetést szabott ki egy 45 éves kazári férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt.

Fotó: Shutterstock

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2019 áprilisában emelt vádat egy 45 éves férfi ellen, aki mintegy két éve árult Kazár községben különböző tudatmódosító szereket, megélhetését és saját drogfogyasztását is ilyen anyagok kereskedelméből biztosítva.

A férfi a haszonszerzési célból értékesítésre és saját fogyasztásra rendszeresen beszerzett új pszichoaktív anyagokat a lakására vitte, ún. „kristály porként” illetve „füstölőként” az őt felkereső, kialakult vevői körnek kiadagolta és pakettenként 3.000,- Ft áron értékesítette Kazáron a lakásánál, vagy utcai kereskedés formájában. 2017. évtől legalább 20-30 alkalommal értékesített így új pszichoaktív szereket. A férfi házánál 2018. szeptember közepén tartott kutatáskor a nadrágja zsebéből is került elő anyag, de a lakás konyhájában lefoglalt digitális mérlegek is az általa árusított anyaggal voltak szennyezettek.

A férfit az ügyészség azzal is vádolta, hogy egy ismerőse közreműködésével olyan személynek is árusított új pszichoaktív anyagot, akiről tudta, hogy akkor még nem töltötte be 18. életévét. A vádlottak padjára ült a közvetítő, és egy már felnőttkorúként elkövetett kábítószer birtoklás miatt a fogyasztó is.

A Járásbíróság a nyomozás megindulása óta letartóztatásban lévő kereskedővel szemben első fokon, nem jogerősen négy és fél év börtönbüntetést szabott ki és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint a bizonyíthatóan bűncselekményből származó vagyonnak megfelelő 168.000,- Ft-ra vagyonelkobzást rendelt el. A férfi az ítélet jogerőre emelkedése esetén legkorábban a büntetés 2/3 részének kitöltése után bocsátható majd feltételes szabadságra.

A bíróság a vádlott értékesítésben közreműködő társát közérdekű munkára, míg a tőle vásárolt fogyasztót – akinek nem ez volt az első büntetőeljárása kábítószer birtoklása miatt – pénzbüntetésre ítélte.

Forrás: Salgótarjáni Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában