bajba került

2019.09.13. 09:12

Fáról mentettek macskát a speciális mentők Salgótarjánban

Salgótarjániak riasztották a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagjait, hogy egy macska nem tud lejönni a Munkácsy utca egyik fájáról.

K. K.

Salgótarjániak riasztották a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagjait, hogy egy macska nem tud lejönni a Munkácsy utca egyik fájáról.

Forrás: Karancs Speciális Mentőszolgálat

Fotó: Mészáros Hajnalka

Keserves nyávogásra lettek figyelmesek a minap Salgótarjánban, a Munkácsy utca lakói: egy macska nem tudott lejönni egy magas fáról. A szorult helyzetbe került házi kedvencnek a fára mászás nem okozott gondot, ám a magaslati lombok elhagyása már annál inkább... A lakók jelentették az esetet az állatvédőknek, akik értesítették a Karancs Speciális Mentőszolgálatot.

A segítségkérés nyomán perceken belül két létrás autó vonult a helyszínre, hogy személyzete megmentse a fán rekedt állatot. A kiérkező önkénteseken kívül a mentési munkálatokhoz hozzájárult több helybeli lakos is. A mentőszolgálat tagjai először arra számítottak, hogy a kifeszített pokrócba esik majd az ijedt macska, azonban az minden erejével az ágnak kapaszkodott, így végül csak a létra segítségével tudták lehozni. A négylábú végül épségben földet ért, majd – valószínűleg az őt ért megrázkódtatások hatása alatt – villámgyorsan távozott a helyszínről­.

– Állatvédők kérték a segítségünket a mentéshez. Egyesületünk állatmentésen kívül vagyon- és személymentéssel is foglalkozik. Mi ugyan éppen szabadnaposak voltunk, de egy percet sem vacilláltunk: a hívást követően azonnal autóba ültünk, hogy segíthessünk a bajba jutott állaton – mondta Mészáros Hajnalka, a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában