életmentő készülék

2019.05.16. 11:27

Két esetben is szén-monoxid érzékelő jelzésére vonultak a tűzoltók

Szerdán két esetben is szén-monoxid érzékelő jelzésére vonultak a hivatásos tűzoltók megyénkben.

Fotó: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Jelzett a szén-monoxid érzékelő szerdán kora délután Taron, a Szent István úton. A helyszínre riasztott pásztói hivatásos tűzoltók az időközben kiszellőztetett lakásban visszaállították az eredeti állapotot. A tulajdonos elmondása szerint a készülék jelzésekor a tűzhely és a gázkonvektor is üzemelt, emiatt több mérést is végzett az egység, hogy kiszűrjék, melyik eszköz meghibásodása idézte elő a szivárgást.

A helyiség átszellőztetését követően a gázszolgáltató kiérkező szakembere leplombálta a gáztűzhelyt, mert a mérések alapján vélelmezhető, hogy az okozta a problémát. Sérülés nem történt, az otthon tartózkodó egy ember nem panaszkodott rosszullétre.

Az esti órákban Balassagyarmaton, a Gimnázium köz egyik lakásának fürdőszobájában lépett működésbe a szén-monoxid érzékelő. A város hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, az ott lakók az egység kiérkezése előtt a lakást már átszellőztették. Az egység méréseket végzett, de a normál értéket meghaladó koncentrációt nem tapasztaltak. Az érzékelő jelzésének időpontjában a fürdőszobai gázkészülék nem üzemelt, a szomszédos szobában levő cserépkályhánál a mérés nem mutatott eltérést.

Az egység a tulajdonos figyelmét felhívta, hogy ellenőrzésig a kazánt nem használhatják. A lakásban tartózkodó három ember nem panaszkodott rosszullétre, sérülés nem történt.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában