fineszes

2019.04.08. 09:46

Borítékon próbált bejuttatni drogot a balassagyarmati börtönbe egy nő

Nem is a kábítószer mennyisége és a vádlottat sújtó várható szankció a különlegessége a balassagyarmati bűnténynek, hanem a fineszesség, ahogyan a tettét megvalósította.

Forrás: shutterstock

Dr. Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a Heol-t.

– Az Egri Járási Ügyészség egy 44 esztendős nőt vádol, aki tavaly novemberben a balassagyarmati börtönben fogva tartott ismerősének adott fel az egri postán levelet – mondta el a címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész. – A küldeményben, amelyet egyébként a feladó a saját kézírásával címzett meg, két válaszboríték is volt, amelyeknek a ragasztócsíkjaira 5F-MDMB-PICA megnevezésű anyagot kent fel. Márpedig ez új pszichoaktív anyagnak minősül. A címzettnek nem volt alkalma végignyalni a neki küldött borítékokat, mivel azokat a fegyintézet biztonsági szolgálata visszatartotta, majd a rendőrség lefoglalta.

A vádhatóság a szabadlábon védekező asszony ellen csekély mennyiségű új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában