Tűzesetek

2019.03.08. 09:59

Nem kevesebb, mint tíz helyszínre riasztották a tűzoltókat

Magyargécben az Orgona út végénél két hektáron kapott lángra a fenyves és az aljnövényzet. A tüzet a szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el, személyi sérülés nem történt.

nool.hu

Archív fotó

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

Amint azt Szeles Pétertől, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjétől megtudtuk, a megye tűzoltóit tíz helyszínre riasztották csütörtökön száraz fű és nádas tűzhöz.

– Délelőtt Karancsságon fél hektáron, Kisgéc és Magyargéc között a közút mentén háromszáz négyzetméteren, Rimóc külterületén a Nógrádsipek felé vezető úton másfél hektáron, délután Salgótarjánban a II. András király úton a temető közelében kétszáz négyzetméteren, Rimócon a Magashegyi utcában nyolc hektáron, Bátonyterenye térségében a 21-es számú közút 42-es kilométerszelvényénél hatszáz négyzetméteren, a Tar és Hasznos közötti útszakasz mentén másfél hektáron, Sóshartyánban a Megyeri úton ötszáz négyzetméteren, este Kazár-Mizserfa Bányatelepen egy hektáron, Nagylóc-Zsunypusztánál tíz négyzetméteren kapott lángra a vegetáció. Karancsságon egy lakatlan családiházat, Magyargéc térségében a közeli erdőt, Salgótarjánban garázsokat, Tar térségében lakóházakat veszélyeztetett a tűz – közölte Szeles Péter, akitől azt is megtudtuk, hogy a lángokat a szécsényi, salgótarjáni, bátonyterenyei, pásztói hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel. Személyi sérülés sehol nem történt.

Pénteken hajnalban Salgótarján-Zagyvaróna és Cered között a 2304 számú út 8-as és 9-es kilométerszelvényei közti szakaszon egy öt méter magas fa ága lehasadt, félpályás útzárat képezve. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kézifűrész segítségével a letört faágat eltávolították és a forgalmi akadályt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában