Salgótarján

2019.02.27. 13:56

Több mint nyolc év fegyházat kapott a betörő, aki még a lábtörlőt is ellopta

A Salgótarjáni Járásbíróság első fokon nyolc és fél év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélt egy 23 éves férfit egy 93 éves sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette és lopás vétsége miatt.

Forrás: Shutterstock

A vádlott 2017. szeptember végén berúgta egy salgótarjáni lakás bejárati ajtaját, oda bement, kutatott, és eltulajdonított egy bankkártyát, 40.000.- forint készpénzt, valamint magával vitte a lakás bejárati ajtaja előtt lévő lábtörlőt is.

A férfi néhány hónappal később, 2018. február 2-án délelőtt Salgótarjánban azért ment egy családi házhoz, hogy onnan értékeket tulajdonítson el. Kopogott a ház bejárati ajtaján, majd az ajtót nyitó, 93 éves, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes sértettet mellkason lökte. A sértett a földre esett, a vádlott ezután a házból 10.000 forint készpénzt, valamint egy nagyértékű televíziót tulajdonított el, miközben a sértett továbbra is az előszobában a földön ült.

A rablással okozott 120.000.- forint kárból 110.000.- forint a televízió lefoglalásával és a sértett részére történő visszaszolgáltatással megtérült.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a letartóztatásban lévő vádlottat halmazati büntetésként 8 év 6 hó fegyházbüntetésre ítélte, és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott különös visszaeső, a büntetéséből feltételes szabadságra sem bocsátható.

A bíróság elrendelte egy a férfivel szemben korábban, más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, és le kell töltenie egy olyan szabadságvesztést is, amelyből feltételes szabadságra bocsátották 2017 júniusában. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában