Letartóztatásban

2019.02.20. 17:00

A drogért lépett le a házi őrizetből a bátonyi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy bátonyterenyei férfi letartóztatását, mert az súlyosan megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait.

nool.hu

Mint azt dr. Bóna Gyula főügyésztől megtudtuk, a 38 éves, többszörös visszaeső férfi ellen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság 2018 októbere és 2019 januárja között üzletszerűen elkövetett lopások miatt folytat nyomozást.

– A nyomozási bíró 2019. február 6-án rendelte el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét, azaz házi őrizetét, meghatározva, hogy lakhelyét nem hagyhatja el hatósági engedély nélkül – tájékoztatott a főügyész, akitől azt is megtudtuk, hogy a férfi a tiltás ellenére február 12-én a magatartási szabályt súlyosan megszegte: a kijelölt ingatlant kábítószer vásárlása érdekében elhagyva Mátraverebélybe ment.

A mozgását nyomon követő technikai eszköz rögzítette a kijelölt zóna elhagyását, a rendőrségnek riasztást adott, így a hatóság rövidesen igazoltatta és elfogta a férfit, aki először az eltávozás tényét is tagadni próbálta.

A nyomozási bíró a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében – az ügyészi indítvánnyal egyezően – szükségesnek tartotta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését, mivel a gyanúsított a bűnügyi felügyelet szabályait újabb bűncselekmény elkövetése érdekében szegte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában