veszekedtek

2019.02.27. 11:25

Letartóztatásban az élettársát az utcán leszúró férfi

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte az élettársát – a gyanú szerint emberölési szándékkal – késsel megtámadó és megszúró gyanúsított letartóztatását. A járásbíróság a letartóztatás időtartamát a jogszabályban biztosított maximális 1 hónapban állapította meg.

A bíróság döntésének alapjául szolgáló adatokból megállapítható volt, hogy a felek 10 éve élettársi viszonyban élnek, köztük korábban is gyakoriak voltak a veszekedések.

A Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztály tájékoztatása szerint február 10-én a gyanúsított és a sértett között – italozást követően – újabb szóváltás alakult ki, a gyanúsított a szomszédjukat is trágár kifejezésekkel illette. A sértett a szomszéd védelmére kelt, mire a gyanúsított mindkettejüket megöléssel fenyegette, majd egy kést is magához vett. Később a gyanúsított az ingatlanuk előtt az utcán ismét kiabálni kezdett a sértettel. Előbb azzal fenyegette meg, hogy leszúrja és megöli, majd a nála lévő késsel a sértettet a felsőtestén, a bal oldalán meg is szúrta. A vérző sértett a közeli telefonfülkéből kért orvosi segítséget.

A bíróság a Nógrád Megyei Főügyészség álláspontjával ellentétben nem látta megalapozott veszélynek a gyanúsított megszökését, illetve elrejtőzését, mint a letartóztatás egyik feltételét. Ugyanakkor a bíróság is, a gyanúsított és a sértett korábban tanúsított életvitelére figyelemmel, megalapozottnak találta annak lehetőségét, hogy a gyanúsított a sértett sérelmére megkísérelt cselekményt véghezvinné vagy pedig újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség a bíróság végzésével szemben nem fellebbezett.

A terhére rótt bűncselekményt tagadó gyanúsított a Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatást elrendelő végzésével szemben fellebbezett, ezért az nem vált véglegessé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában