sorozatbetörők

2018.11.07. 14:19

Pár nap alatt kirabolta egész Nógrádmegyert a testvérpár

Két férfit vettek bűnügyi őrizetbe a szécsényi nyomozók.

A Szécsényi Rendőrkapitányság négyrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 20 éves R. Markó és háromrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt a 21 éves R. Arnold ellen.

R. Arnold a megalapozott gyanú szerint október 21-én a délutáni órákban Nógrádmegyer belterületén az egyik ingatlan ajtaját benyomta, és onnan szerszámgépeket tulajdonított el.

A nyomozás adatai alapján R. Márkó október 25-én az egyik nógrádmegyeri ingatlan udvarára bement, és az ott parkoló gépjárműből az akkumulátort eltulajdonította. A gyanúsított október 29-én a község egyik családi házának ajtaját befeszítette, és az ingatlanból egy beltéri egységet lopott el.

A testvérek a megalapozott gyanú szerint november 1. és november 2. között a településen további két ingatlanba törtek be, és onnan elektromos fúrógépet és egy hosszabbítót, akkumulátort és annak töltőjét, kézi flexet, melegítőt és hangszórót tulajdonítottak el.

A szécsényi rendőrök a két férfit a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók R. Arnoldot és testvérét őrizetbe vették, az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták. A hatóság vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatóak-e.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik