köbméterek

2018.11.16. 11:47

Mátraszőlősön verték át a lakosokat a tűzifa csalók

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy 52 éves Borsod-Abaúj-Zemplén megyei férfival szemben, aki több sértettet megtévesztve, a kifizetettnél kevesebb mennyiségű tűzifát adott el nekik.

A vád szerint a vádlott 2017. augusztus 4-én megjelent egy tehergépkocsival Mátraszőlősön azért, hogy ott tűzifát értékesítsen, mivel az egyik sértettel telefonon már korábban megállapodott, hogy fát szállít a részére, illetve a sértett édesanyja részére. A férfi először a nő házához ment, ahol azonban a megrendelt 8 köbméter tűzifa helyett csak 6,5 köbmétert pakolt le, majd átment a megrendelő házához, ahol a megbeszélt 10 köbméter tüzelő helyett szintén csak 6,5 köbmétert rakott le egy halomba úgy, hogy az többnek látszódjon. A vádlott azonban a sértettekkel a ténylegesen lepakolt helyett a megrendelt mennyiségű fa árát fizettette ki.

Az elkövető a sértetteket egyenként 77.000 forint értékű fával csapta be.

Ezt követően, 2017. szeptember 28-án, a vádlott szintén egy telefonos tűzifarendelés teljesítése érdekében érkezett Mátraszőlősre, ahová a megegyezés szerint 10 köbméter tüzelőt kellett leszállítania a megrendelőnek. A vádlott azonban a megegyezés szerinti mennyiségnél itt is kevesebbet, mindössze 7,5 köbméter fát pakolt le a teherautóról, azt állítva, hogy az 10 köbméter. A megtévesztett sértett a teljes mennyiség szerinti vételárat kifizette.

Az elkövető sértetteknek összesen 211.500 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik