károk

2018.10.25. 14:34

Fák dőltek – Nógrádban többfelé is gondot okozott az erős szél

Hét alkalommal riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat az erős szél miatti károk felszámolásához.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint kedden este tíz óra után érkezett az első bejelentés a viharos széllel összefüggésben: a Pásztó és az Ecseg-Kozárd útelágazó közötti útszakaszon egy nyolc méteres fa dőlt ki és útakadályt képezett a fél útpályán. Éjjel fél egy után ismét riasztották a tűzoltókat, ezúttal Pásztóra, mert a Petőfi Sándor utcában egy családi ház udvaráról tövestől fordított ki az útra egy hat méter magas fát a szél, amely szintén forgalmi akadályt képezett az úton. Mindkét káresetnél a pásztói hivatásos tűzoltók avatkoztak be, motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal számolták fel a forgalmi akadályokat.

Szerda hajnalban a vihar miatt a 22-es számú úton, Szécsény és Benczúrfalva között egy fa veszélyesen megdőlt az úttest fölé és mindkét sávon akadályozta a forgalmat, illetve ugyanebben az időben a 22-es főút Érsekvadkert és Balassagyarmat közötti szakaszán is egy fa dőlt az útra, félpályás forgalmi akadályt képezve. A két helyszínen a szécsényi, valamint a rétsági hivatásos tűzoltók avatkoztak be – motoros láncfűrésszel darabolták össze a forgalmi akadályokat képező veszélyes fákat.

Reggel Diósjenőre riasztották a rétsági egységet, ahol egy nagyméretű fűzfa kettéhasadt és rádőlt egy lakóház tetejére, a kerítésre, illetve egy elektromos vezetékre is. Miután az áramszolgáltató kiszakaszolta az érintett vezetéket, a tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták, majd eltávolították a fát. Szintén reggel Alsópetényből is érkezett egy bejelentés, ahol egy közel huszonöt méteres fa tíz méteres ága szakadt le és egy másik ágon fennakadva, a levegőben lógott. A veszélyes ágat a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság magasból mentő gépjárművéről, motoros láncfűrésszel távolították el a berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltói.

A hetedik bejelentés szerda délelőtt érkezett, Mátraverebélyből, ahol egy nyolc méteres fa a telefonvezetékre dőlt, ennél a káresetnél a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést.

Forrás: NMKI

Archív fotónk illusztráció: NMKI

Címkék#szél
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában