nyomon

2018.09.29. 09:32

Szécsényi diákok ismerkedtek a rendőri szakmával

Általános iskolás tanulók látogattak el a napokban a Szécsényi Rendőrkapitányságra.

Szeptember 28-án a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 5. és 6. osztályos tanulói ismerkedtek meg a Szécsényi Rendőrkapitányság működésével, a rendőrök munkájával.

A mintegy 36 diákot és tanáraikat Knyazoviczki László rendőr alezredes határrendészeti alosztályvezető vezette körbe az épületben, majd bemutatta a különböző szolgálati ágat, a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök felszereléseit és ismertette a legfontosabb feladatokat.

Valent Judit rendőr őrnagy közlekedési főelőadó előadásának keretében a látogatók megismerkedtek az iskolarendszerű és moduláris rendőr szakmai képzésekkel, a felvételi eljárással és az alkalmasság legfontosabb feltételeivel.

A Szécsényi Rendőrkapitányság bűnügyi tevékenységéről Oman Attila rendőr alezredes vizsgálati alosztályvezető beszélt a fiataloknak, bemutatva a nyomozók, vizsgálók és technikusok legfontosabb feladatait.

A rendőr szakma ismertetői mellett a gyerekek meghallgathatták a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Potholiczki Erik tűzoltó főhadnagy előadását is.

A program keretében az előadók készségesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre, így a szécsényi tanulók új ismeretekkel és tapasztalatokkal térhettek haza.

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában