kannás benzin

2018.09.03. 15:27

Megelevenedett Kusturica film – vizezett benzinnel bukott le a csaló

A Balassagyarmati Járásbíróság a vádlottat kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetésre ítélte. A bíróság végzésével szemben a vádlott és az ügyészség sem fellebbezett így az jogerős.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a vádlott 2016. december 2-án budapesti lakóhelyén hat műanyag kannát vízzel töltött meg, és a víz tetejére gázolajat öntött, azért, hogy azt gázolajként értékesítse. A vádlott még aznap Szécsénybe utazott, ahol 9 és 10 óra közötti időben a Kossuth Lajos úton megszólított, és – a számára ismeretlen környékbeli sértettnek magát útkarbantartó munkásnak kiadva – gázolajat kínált eladásra jóval a piaci ár alatt, 200.-Ft/liter áron.

Az olcsó gázolaj reményében a felek megegyeztek abban, hogy a sértett 480 litert vásárol a vádlottól 96.000.-Ft értékben. Az adásvétel Szécsény határában történt meg egy bekötőútnál, ahol a sértett pénzért cserébe kék színű műanyag kannákban megkapta az általa gázolajnak hitt folyadékot. A sértett otthonához érve észlelte, hogy a kék kannákban nem gázolaj, hanem vizezett olaj van.

A vádlott a cselekményével a sértettnek 96.000.-Ft kárt okozott, amelyet azonban még 2017. február 28-án meg is térített. A Balassagyarmati Járásbíróság a vádlottat 200.000,- forint pénzbüntetésre ítélte.

Forrás: birosag.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában