Salgótarján

2018.06.22. 15:21

Befuccsolt a családi biznisz: vádemelés a drogdíler pár ellen

A 33 éves férfi és élettársa ellen lezárták az eljárást a salgótarjáni nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytatott kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt, R. Kálmán (33 éves )és R. Viktória (35 éves) salgótarjáni lakosok ellen.

A nyomozás adatai alapján R. Kálmán 2017. évben salgótarjáni lakásán több, – köztük fiatalkorú – személy részére értékesített alufóliába csomagolt kristályos fehér porszerű drogot. R. Viktória megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy – a 33 éves gyanúsított megbízásából – két férfi részére adott el több pakett új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér port.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai január 24-én Salgótarján belterületén a személygépkocsival közlekedő férfit és nőt elfogták. A rendőrök az intézkedés során a 35 éves nő válltáskájában egy pakett bruttó 7,1 gramm súlyú fehér színű kristályos anyagot, továbbá kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett több alufólia pakettet, sodort 1000 forintos bankjegyet, szívószálat találtak és foglaltak le. A lefoglalt bruttó 7,1 gramm súlyú fehér színű anyag gyorsteszttel történő vizsgálata methadon kábítószer jelenlétét mutatta ki.

Fotók: police.hu

A nyomozás során felmerült információk alapján a rendőrök április 4-én házkutatást tartottak R. Viktória salgótarjáni lakásában, ahol alufóliába csomagolt, összesen 16,3 gramm tömegű kábítószergyanús fehér színű port találtak meg és foglaltak le. A lefoglalt anyagon elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján R. Viktória megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a salgótarjáni lakásában az ott jelen lévő két személy részére kábítószert akart átadni, melyet a kiérkező rendőrök megakadályoztak.

A férfit és a nőt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a 33 éves – jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő – férfi és a 35 éves – szabadlábon védekező – nő ellen az eljárást a napokban vádemelési javaslattal befejezték és az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában