Salgótarján

2018.05.18. 13:12

Fellökte és kirabolta idős szomszédját

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves salgótarjáni férfival szemben, aki 93 éves szomszédját rabolta ki.

A vád szerint az elkövető 2018. február 2-án, a délelőtti órákban azzal a szándékkal kereste fel a szomszédjában lakó idős nőt, hogy tőle értéktárgyakat és készpénzt szerezzen. Bekopogott a bejárati ajtón, majd az ajtót nyitó sértettet azonnal mellkason lökte, aki a földre esett. A vádlott ekkor megkérdezte tőle, hogy hol a pénze. A rémült sértett az előszobában, a szekrényen tartott 10 000 forinthoz irányította a vádlottat, aki azt eltette, majd távozásakor magával vitte a sértett tévéjét is, melyet később egy ismerősének értékesített.

A vádlott a sértettnek 120 000 forint kárt okozott, melyből a televízió lefoglalásával 110 000 forint megtérült.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetett előéletű, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltását, valamint a sértett kárának megtéríttetését indítványozta vádiratában.

Forrás: ugyeszseg.hu

Képünk illusztráció (pixabay)

Ezek is érdekelhetik