Előzetesben

2018.03.20. 16:03

Rendszeresen zsarolta ismerősét a tari férfi

A Pásztói Járási Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a tari férfinak, aki ismerősétől szerszámgépeket és műszaki cikket vitt el azzal az ürüggyel, hogy a sértett anyja tartozik neki.

A gyanú szerint a férfi 2017. március 4-én, délután, megjelent a sértett családi házánál azzal az indokkal, hogy annak édesanyja tartozik neki. A gyanúsított közölte, hogy a tartozás fejében használati tárgyakat visz el a házból, majd azzal fenyegette meg, hogy amennyiben a dolgokat önként nem adja át, vagy az édesanyja tartozását nem egyenlíti ki, akkor felkeresik azok a személyek, akiknek a gyanúsított is tartozik, és abból baj lesz.

Ezután az elkövető a férfi kifejezett tiltakozása ellenére bement a házba, ahol kutatni kezdett. A vádlott elektromos szerszámgépeket, házimozi rendszert és egy gitárt készített össze, majd felszólította a rémült sértettet, hogy segítsen neki azokat hazavinni, különben megveri.

A gyanúsított még aznap, az esti órákban, négy társával együtt visszatért a sértett otthonához, hogy onnan a motorkerékpárját is elvigyék, azonban azt már nem adta át nekik, így üres kézzel távoztak.

A következő napon, a délelőtti órákban, az elkövető meglátta a sértettet az utcán. Odament hozzá, megszorította a vállát, és közölte vele, hogy amit elvitt, az nem elég, majd haza is kísérte, és ismét veréssel fenyegette meg. Felszólította, hogy adja át a robogóját, amely követelésnek ő ezúttal félelmében eleget tett.

A gyanúsított a zsarolással megszerzett dolgokat Pásztón és Taron értékesítette.

A Salgótarjáni Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a bűnismétlés és a tanúk befolyásolásának veszélyére tekintettel egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Forrás: ugyeszseg.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!