Vádemelés

2018.03.21. 09:01

Bíróság előtt: decemberben gázolt halálra egy nőt

A járdára felhajtva gázolt el egy nőt a 23 éves férfi, aki ellen vádemelés javaslatával fejezték be az eljárást a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 1 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, 1 rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, 1 rendbeli halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntett és 1 rendbeli halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 23 éves ságújfalui lakos ellen.

Fotók: police.hu

A nyomozás adatai alapján a férfi 2017. december 23-án 17 óra körül Salgótarjánban, a Báthori úton ismerőse tulajdonát képező személygépkocsival – a jármű használójának tudomása és engedélye nélkül – elindult, úgy hogy az elindulását megakadályozni szándékozó és emiatt a jármű előtt álló férfi ismerőse életét testi épségét veszélyeztette.

Ezt követően a 23 éves férfi a Báthori útról a Füleki útra – a megengedett sebességet túllépve – balra kikanyarodott, majd a járművel az úttest jobb oldalán lévő járdára hajtott, ahol elütötte az ott tartózkodó 45 éves nőt. Ezt követően a 23 éves férfi a gépkocsiból kiszállt és a helyszínről távozott, anélkül hogy a sérült személy részére segítséget nyújtott volna. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a férfi úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. A rendőrök a férfit két órán belül Salgótarján belterületén elfogták, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A nyomozó hatóság az eljárást az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!