Vádemelés

2018.02.28. 08:52

Bíróság elé állnak az embercsempészek

Vádemelési javaslattal fejezték be a két eljárást a Nógrád megyei nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 36 éves iraki férfival szemben.

A férfi a nyomozás adatai alapján január 17-én 13 óra 18 perckor Balassagyarmat közelében, a Szlovák Köztársaság felé vezető 222-es úton közlekedett egy német honosságú személygépkocsival, amikor a rendőrök ellenőrzés alá vonták. A járműben az iraki sofőrön kívül öt fő iráni állampolgár is tartózkodott, akik magyarországi ideiglenes tartózkodási engedéllyel ugyan rendelkeztek, azonban Magyarország – azon belül Balassagyarmat – területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak. Az eljárás adatai szerint az iraki férfi anyagi ellenszolgáltatásért akarta az iráni személyeket illegálisan Németországba szállítani.

Fotók: police.hu

Egy 48 éves lengyel nő ellen szintén embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt  folytattak eljárást a rendőr-főkapitányság nyomozói. A járőrök január 25-én 12 óra 45 perckor Balassagyarmat belterületén, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon ellenőriztek egy osztrák honosságú személygépkocsit, amelyet a 48 éves külföldi nő vezetett. Az autóban utasként egy iraki nő és három kiskorú gyermeke tartózkodott, akiket gyanúsított anyagi ellenszolgáltatásért cserébe – illegálisan – a Szlovák Köztársaság államhatárán át Ausztriába akart szállítani.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban az előzetes letartóztatásban lévő 36 éves iraki férfi és a 48 éves lengyel nő ellen az eljárást befejezték és az ügy iratait vádemelés javaslatával az illetékes ügyészségnek megküldték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában