Helyi kék hírek

2017.07.07. 08:50

Ittasan hajtott a vasúti átjáróba

fenyvesi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas járművezetés miatt emelt vádat egy 22 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki ittassága miatt elaludt vezetés közben és egy sorompónak hajtott.

Balassagyarmat. A vádlott ez év május 6-án, 20 óra körüli időben indult Balassagyarmatra Győr-Moson-Sopron megyéből, úgy, hogy a vezetést megelőzően szeszes italt fogyasztott. A gépkocsiban két utast is szállított.

Éjszaka, 23 óra körül értek Balassagyarmatra, ahol a férfi a városközpontban, a Kossuth úton közel 80 km/h sebességgel közlekedett egy táblákkal is jelzett, és teljes sorompóval biztosított vasúti kereszteződés felé. Az átjáró megközelítése során azonban ittassága és fáradsága miatt az egyenes útszakaszon elaludt, és így nem vette észre a lezárt sorompót.

A fiatalember utasai kiabálására ébredt fel, ekkor a fékbe taposott, de az autó nagy sebessége miatt már nem tudott megállni a sorompó előtt. A vészfékezés ellenére járműve első részével, 40 km/h feletti sebességgel a teljes csapórúdnak ütközött, éppen akkor, amikor a távolabbi sínpáron egy menetrend szerint közlekedő személyvonat haladt át.

A sorompórúd az ütközés következtében függőleges helyzetbe csapódott, a gépkocsi a közelebbi sínpáron megállt, a vádlott pedig hátramenetbe kapcsolt és kitolatott az átjáróból.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a sorompó és a gépkocsi azonban megrongálódott. Előbbit a vasúttársaság május 8-án 11 órára javította meg, addig a vasúti közlekedés az átjáróban lényegesen alacsonyabb biztonsági szint mellett, teljes sorompó helyett jelzőőrös biztosítással zajlott.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltást és a bűnügyi költségek megfizetését indítványozta – tájékoztatta lapunkat dr. Bóna Gyula megyei főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában