Helyi kék hírek

2017.05.15. 04:39

Pályázat roma fiataloknak

fenyvesi

NMH-információ. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a középfokú köznevelési intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2017/ 2018-as tanévre.

Támogatási kérelmet azok a roma származású ifjak nyújthatnak be, akik középfokú köznevelési intézmények nappali tagozatának első, második vagy harmadik évfolyamán tanulnak, évismétlésre semmilyen tantárgyból nem kötelezettek, és év végi tanulmányi átlageredményük legalább hármas.

A rendőr-főkapitányság saját költségvetése terhére, a középfokú köznevelési intézményben folytatott tanulmányok hátralévő idejére a diákotthoni vagy kollégiumi szállásköltség és a menzai ellátás teljes körű térítését biztosítja a pályázatot elnyerő számára. Tanévenként – számla alapján, személyenként legfeljebb huszonötezer forint értékben – ruházkodási segéllyel és egyéb más támogatással is segítik az érintett diákot. A támogatás odaítéléséről a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dönt.

A pályázat június 30-ig nyújtható be, elbírálásának határideje pedig augusztus 31. A nyertes tanulókkal a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság támogatási szerződést köt. További felvilágosítás a 06-32/411-255/34-es telefonszám 86-os mellékén kérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában