Helyi kék hírek

2017.02.04. 07:12

Ittas volt a kamionos…

fenyvesi

Ittas járművezetés és cserbenhagyás miatt vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 61 éves Vas megyei férfival szemben, aki kamionjával egy menetrend szerinti busznak ütközött, majd továbbhajtott.

NMH-információ. A magyar férfi tavaly szeptember 15-én este nyolc óra körül közepes fokú ittas állapotban Nógrádkövesd irányából Acsa felé vezetett egy nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló, olasz forgalmi rendszámú járműszerelvényt.

Acsa előtt ittassága miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol vele szemből érkezett egy tíz utast szállító, menetrend szerint közlekedő autóbusz. A teherautó a busz bal elejének ütközött. Az ütközéskor a buszsofőr vészfékezett és jobbra rántotta a kormányt, amelynek következtében az általa vezetett jármű lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali, füves útpadkára és ott megállt.

Az ütközés során az autóbusz első szélvédőjének bal oldala betört, a nyerges vontató bal tükre pedig a vezető oldali oldalsó ablakot törte be. A vádlott mindezek ellenére egyenesen tovább hajtott Acsa irányába anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A karambol következtében végül a betörő üvegből szétrepülő szilánkok illetve az autóbusz vészfékezése ellenére személyi sérülés nem történt, de mindkét gépjármű megrongálódott.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott közlekedése során megszegte a menetiránya szerinti jobbra tartási kötelezettségét, a helyszínről való távozásával pedig a balesettel érintett jármű vezetőjére vonatkozó megállási kötelezettségét. A Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádiratban a járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt – tájékoztatta lapunkat dr. Bóna Gyula megyei főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában