Helyi kék hírek

2017.01.11. 07:41

Két esetben kellett rendőri segítség

fenyvesi

Továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a fedél nélkül, szabadban, vagy egyedül élőkre a Nógrád megyei rendőrök.

Nógrád megye. Az elmúlt napokban Pásztón nyújtottak segítséget a városi rendőrkapitányság járőrei egy erősen átfázott, földön fekvő, 52 éves férfinak. A támogatásra szoruló a rendőröknek elmondta, otthonában egyedül él, lakóhelye fűtetlen. Az erősen átfázott férfit az egyenruhások biztonsági intézkedés keretében a helyi átmeneti melegedőbe szállították.

[caption id="" align="aligncenter" width="1200"] Fotó: Rendőrség[/caption]

Ezt követően a rendőrség 112-es segélyhívó telefonszámán kért segítséget egy 56 éves nő, aki kifejtette: hogy fedél nélkül él a városközpont közelében, de már nagyon fázik. A helyszínre érkező járőrök meleg teát, takarót, valamint – lakossági felajánlásból – tollpaplant vittek az átfázott nőnek. Az egyenruhásokkal kiérkező mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták a nőt, aki további orvosi ellátást nem kért, és a hajléktalanszállóra, illetve a melegedőbe sem kívánt bemenni.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a polgárőrökkel közösen rendszeresen, és visszatérően ellenőrzik a fedél nélkül, szabadban élők ismert tartózkodási helyeit. A rendőrök meleg teát,  valamint takarót biztosítanak a rászorulóknak, és szükség esetén segítenek a melegedőhelyre szállításban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában