Időjárás

2023.05.02. 07:30

Újra itt a tavasz, akár 24 fok is lehet ma Nógrádban

Többórás napsütésre számíthatunk, de a megnövekvő gomolyokból elszórtan több helyen is lehet a megyében zápor, zivatar.

Nool

Kellemes, tavaszias idővel számolhatunk az előttünk álló hosszú hétvégén

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél többfelé megerősödik. 16 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg az ország középső, majd északi tájain várható eső, zápor. Délután gomolyosodik a felhőzet, ekkor délen zivatarok alakulhatnak ki. 16-22 fok valószínű. Az északnyugati szél megerősödik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!