Időjárás

2023.05.31. 07:49

Sok változással nem kell számolnunk, tovább tart a nyárias idő egész Nógrádban

Kevés gomolyfelhővel, sok napsütéssel búcsúzik a május. A legmagasabb nappali hőmérséklet ma döntően 26 és 28 fok között várható.

Nool

Újra megérkezett a nyár megyénkbe is

Forrás: pixabay

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma az ország déli felén lesz több gomolyfelhő, és főleg itt alakulnak ki délután záporok, zivatarok. Északon sok napsütés várható. Az északkeleti szél megélénkül. 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. A több órás napsütés mellett szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok, melynek környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. 

Csütörtökön sok napsütéssel, igazi nyári idővel érkezik a június. Zápor, zivatar csak elszórtan, a déli területeken fordulhat elő. 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!