Időjárás

2023.05.13. 07:43

A május most jó pár napig a csúnyábbik felét mutatja majd, esős és szeles idővel kell számolnunk Nógrádban is

Újabb mediterrán ciklon hoz esős, záporos hétvégét, néhol erős széllökésekre is számítani kell.

Nool

Nem várhatók nagy viharok, de jó, ha kéznél van az esernyő

Forrás: Nool.hu

Fotó: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a nap első felében északon erősen felhős marad az ég, és szórványosan újabb eső, zápor alakul ki. Délután dél felől csökken, gomolyosodik a felhőzet, ekkor elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok. A keleti szél többfelé élénk lesz. 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szevezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Vasárnap délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor. Beágyazott zivatar is lehet, estig csak elszórtan lehet csapadék. 13-16 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!