Időjárás

2023.04.29. 07:30

Záporok, zivatarok jönnek, nem ússzuk meg szárazon a hétvégét Nógrádban sem

Vllámlás, esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, mára az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád vármegyére is elsőfokú riasztást adott ki.

Nool

Nem várhatók nagy viharok, de jó, ha kéznél van az esernyő

Forrás: Nool.hu

Fotó: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma hajnalban még többfelé lehet eső, zápor, majd csökken a felhőzet, kisüt a nap. Napközben északnyugat felől érkeznek záporok, délután zivatarok. 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél gyenge marad.

Az ország nagyobb felére, köztük Nógrádra is elsőfokú riasztást adott ki mára az Országos Meteorológiai Szolgálat 
Forrás: met.hu

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. 

Vasárnap a reggeli párafoltok megszűnése után többórás napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Zápor néhol alakul ki. Az északkeleti szél megélénkülhet. 19-20 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!