Időjárás

2023.03.22. 07:30

Tovább melegszik az idő, a hétvége már 25 fok körüli csúcsokkal kecsegtet Nógrádban is

Ismét napos-fátyolfelhős idő várható, a déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

Nool

Újra megérkezett a nyár megyénkbe is

Forrás: pixabay

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma változóan felhős időre van kilátás, többórás napsütés mellett. Nem lesz csapadék, és a szél is mérsékelt marad. 15-20 fok valószínű.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. 

Csütörtökön egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik északnyugat felől, ám ebből sehol sem alakul ki csapadék. A délnyugati szél megélénkül. 15 és 22 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!