Időjárás

2023.03.07. 07:30

Kicsit javul az idő, de az esernyőkre ma is szükség lesz

A kedd már rövid napos időszakokkal kecsegtet, de alapvetően sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat időnként eső, zápor. Melegszik az idő, 9-15 fok közötti maximumokra van kilátás.

Nool

Nem várhatók nagy viharok, de jó, ha kéznél van az esernyő

Forrás: Nool.hu

Fotó: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma az erősen felhős égből eleinte délen, délnyugaton többfelé várható eső. Délután kissé szakadozik a felhőzet, ekkortól elszórtan alakulhat ki csapadék. 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. A délnyugati szél megélénkül.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

Szerdán nyugat, délnyugat felől gyakran növekszik meg a felhőzet, de rövid napos időszakok is lesznek. Szórványosan valószínű záporeső. Megerősödik a délnyugati szél. 9-14 fok közé melegszik a levegő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!