Időjárás

2023.03.11. 07:28

Kiadták a riasztást: akár 70 km/h-val is süvíthet a szél Nógrádban

Mozgalmas időjárás várható szombaton.

Nool

A viharos szél jegyében telik a szombat

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére szombat éjfélig. Olyan erős széllökések lehetnek, hogy akár a  70 km/h-t is meghaladhatják. A szél estére csillapodik. 

riasztás szombat
Forrás: met.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombat reggelig délen és keleten még többfelé lesz csapadék. Napközben felhőátvonulásokra számíthatunk, de csak néhol fordul elő zápor, havas eső zápor. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél. A hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Erős hidegfronti hatás érvényesül

A fronthatás különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki -  hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon. 

Vasárnap eleinte sok napsütésre, friss időre számíthatunk; majd északnyugat felől felhősödés kezdődik. Nem lesz csapadék. Reggel országos fagy, délután 6-11 fok lesz. Élénk lesz az északnyugati szél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!